CarsonSall

Segal House

Greece

Project tags

A family holiday home where the design neatly answers the question of how a family home can cater for different ages, tastes and interests. The key social elements, the kitchen, living and dining areas are brought together, while subtly separating more private sleeping, washing and leisure spaces.

The spaces are distributed in an orchestrated sequence of internal and external events leading from the entrance at the top of the site, down through the cypress trees on the steeply sloping grounds to a private beach below.

The house is quite sustainable, as the majority of the components, particularly the masonry is collected from the site on which the house sits. Stack ventilation up the slope of the land maximizes the effects of anabatic and katabatic winds for natural cooling. Rainwater is collected from the roofs and the swimming pool is filled with a seawater mix.